0299 - 79 92 00

Vloerenspecialist nodig in Purmerend?

Houten vloer renoveren in Purmerend

Een belangrijk voordeel van hout is dat je het goed kunt bewerken. Zeker dikke houtsoorten zoals eik en hardhout kunnen vaak worden bijgeschuurd. Op die manier kunnen krassen en oneffenheden snel worden verwijderd. Een versleten vloer kan er na een grondige onderhoudsbeurt weer zo goed als nieuw uitzien. In het geval van een houten vloer is dit ook wel nodig. Hout is een ”levend” materiaal. In tegenstelling tot kunststof en metaal zal het veel meer op zijn omgeving reageren. Dit maakt het een mooi, natuurlijk onderdeel van iedere woning. Tegelijkertijd vergt het daardoor meer onderhoud. U heeft vast weleens gemerkt dat een schuurdeur bij warm of koud weer uitzet of krimpt, zodat hij gaat klemmen of plotseling niet meer in het slot valt. Dat is een goed voorbeeld van hoe hout op zijn omgeving reageert. Bij houten vloeren gaat dat net zo. Een ervaren vloerenlegger weet hoe hij de natuurlijke eigenschappen van hout het beste kan gebruiken. In Purmerend heeft TB Parket ruime ervaring met het renoveren van houten vloeren.

Schade aan uw houten vloer herstellen

De eerste stap bij het renoveren van uw vloer, begint bij het schuurwerk. Dit is niet met een stukje schuurpapier of een vijl over de vloer heen en weer gaan. Allerminst. Professionele vloerenleggers gebruiken hiervoor een speciale schuurmachine, waarmee ze heel zorgvuldig het beschadigde bovenlaagje kunnen verwijderen. Door zeer voorzichtig te werken, wordt alleen het broodnodige van de vloer verwijderd. Hierdoor kunt u ook in de toekomst nog meerdere renovaties uitvoeren, zonder de vloer volledig te hoeven vervangen.

Houten vloer bewerken

De volgende stap bestaat uit het lakken en oliën van de vloer. In feite wordt hier een nieuwe beschermingslaag aangebracht, zodat de vloer niet opnieuw beschadigd zal raken. Deze laklaag betekent natuurlijk niet dat het slijtageproces volledig zal stoppen, maar het wordt wel aanmerkelijk vertraagt. Bovendien geeft het lakken en oliën van uw vloer u de mogelijkheid om uw vloer een nieuwe uitstraling te geven. Hebt u liever een donkere, amberbruine kleur? Of neigt u juist naar een lichte, frisse uitstraling? Door de juiste lak te kiezen, kunt u de nieuwe kleur van uw vloer tot in detail bepalen. Erg handig als u ook het interieur van uw woonkamer of keuken wilt aanpassen. In Purmerend voorziet TB Parket u graag van advies. Wij hebben ruime ervaring met het renoveren en bewerken van houten vloeren. Wat betreft vloerrenovatie kunt u bij ons altijd terecht voor vragen, aanmerkingen of praktische hulp. Bel ons op 0299 - 79 92 00 of vul het contactformulier in voor een offerte.

Waarom Purmerend Vloeren?

  • Expert in houten vloeren
  • Flexibele instelling
  • Man van zijn woord

Maak een afspraak

Onze vloerenspecialisten zijn u graag vakkundig en snel van dienst. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Maak direct een afspraak door te bellen naar 0299 - 79 92 00.

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Diensten

  • Houten vloeren leggen
  • Laminaat leggen
  • Vloeronderhoud
  • Vloerrenovatie
  • Vloeradvies

Werkgebied

Purmerend, Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn, Aalsmeer en omstreken.

Hoofdvestiging